Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
Varför så svårt att få till en tur till Stöde på kvällstid?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Tycker det låter helt otroligt, men tydligen är det sant att man ska införa Paxa. Man ska kunna ringa efter en buss om man står i Stenstan eller på Södermalm. I sig är det inte det som är problemet för min del, det är naturligtvis bra och lyxigt att kunna ta en buss från kanske E-street till Hotell Knaust om man inte har bil eller råd med taxi eller orkar gå. Samt om alla lämnar sin bil hemma och beställer en buss istället till och från jobbet för miljöns skull. Jag förstår att man vill ligga lite i framkant och testa saker och så ska det nog vara om något ska hända.

Annons

Annons

Men nu har man utrett Paxa i alla fall, så förhoppningsvis kanske man börjar snegla västerut och löser det problemet, för ett problem är det, skriver debattförfattaren.

Bild: Leif Johansson

Men så till mitt problem, jag bor i Stöde och där skulle vi vilja kunna ta oss hem från city efter klockan 17.35 på vardagskvällar och kanske framför allt på helger. Vi som bor mitt i Stöde kan åka tåg hem vid klockan 20.10 på kvällen, men bor du i Nedansjö eller Viskan så blir det till att åka bil.

Skulle vara skönt att kunna åka kollektivt hem efter teatern, fotbollsmatchen, relaxen på Himlabadet eller efter ett besök på en av alla Sundsvalls restauranger.

Nu har jag försökt få något sorts svar om varför det är så himla svårt att få till en tur till Stöde på kvällstid. Ringde första gången för cirka tolv år sedan till kommunen och då var det på gång men det fattades pengar, men nästa år skulle det nog räcka till en kvällsbuss, det var så gott som klart.

Sedan ringde jag cirka fem år i rad och fick mer eller mindre samma svar. För cirka två eller tre år sedan skrev jag till fullmäktige och frågade, jag satt spänt och tittade på webben över vilket svar det skulle bli. Tror det var Hans Forsberg som klev fram i talarstolen (kan ha fel men han var lik honom) – svaret blev: Frågan utreds, nästa fråga. Har ännu inte sett något svar på någon utredning.

Annons

Men nu har man utrett Paxa i alla fall, så förhoppningsvis kanske man börjar snegla västerut och löser det problemet, för ett problem är det.

P.S Skulle gärna vilja att en politiker svarar på detta.

Lars-Eric Bjelkström, Stöde

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan