Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

#1 Evelina Söderberg

/

Evelina Söderberg, 17 år, Stöde

Annons

Familj?

Jag har föräldrar på två håll och båda har nya förhållanden. Jag har en bror och en syster.

Berätta lite om vad du gör:

Jag går den estetiska musiklinjen på Hedbergska skolan med inriktning på sång.

Vad har du för fritidsintressen?

Jag har musik som mitt fritidsintresse. Har sjungit i fyrstämmig kyrkokör och kommer snart börja med det igen. Har varit ledare för barnkör vilket har givit mig stor glädje. Vill absolut göra det igen! Spelar fiol, gitarr och piano.

Berätta om din sång:

Jag har tagit sånglektioner, sjungit i Stöde kyrkokör. Har sjungit solo vid konsertillfällen, dop, bröllop (i Ånge och Stöde Församling), gudtjänster och julbord.

Varför jag vill bli Medelpads Lucia 2014?

Jag tycker det är en fin tradition som jag vill föra vidare. Sprida ljus och glädje till olika människor genom sång och musik.

Nämn något som är viktigt för dig i livet – och varför?

För mig är ett bra jobb viktigt, att man får jobba med det man vill, t ex musiken och att alla mår bra. Man mår bra när man får göra det man älskar och det förlänger livet.

Har du någon favorit bland julens sånger – vilken i så fall?

I jul- och vintertid älskar jag låtarna Koppången och In the bleak midwinter. Men om jag ska säga mina favoriter av de klassiska jullåtarna så är det Jul, jul, strålande jul och även O’ helga natt.

Vad har du för förebilder?

Jag tycker att förebilder är ett svårt ord men jag har tre kvinnor som jag inspireras av både sång- och teknikmässigt och av deras låtar, det är Helen Sjöholm, Malena Ernman och Sissel Kyrkjebö.

Se övriga luciakandidater här

Mer läsning