Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

27 procent av Nordanstigsföretagen ska växa

/
  • Tina Thörner bidrog till att cirka 100 personer lockades till företagarträffen med årsmöte.

Enligt en enkät, gjord av Svenskt Näringsliv, ökar antalet anställda i 27 procent av Nordanstigs företag under de närmaste åren. Företagarna själva uppger det.

Annons
58 procent tror på oförändrat antal anställda, 5 procent på färre anställda.
Enkäten visar också på ett gott företagsklimat i Nordanstig även om kommunpolitikerna tycker att de gör en skyhögt bättre insats för företagandet än vad företagarna tycker att de gör.
Minusfaktor är den kommunala upphandlingen genom Inköp Gävleborg - organisationen ogillas av både företagarna och Svenskt Näringsliv. Även bristen på kvalificerad arbetskraft och infrastrukturen hämmar utvecklingen. Det redovisade Svenskt Näringslivs Lars Beckman vid onsdagskvällens årsmöte för Nordanstigs företagareförening.
Alf Bohlin, Jättendal, omvaldes som ordförande medan Lasse Gradin, Bergsjö, och Christer Sundgren, Stocka, nyvaldes i styrelsen.
Ordförande i Svenskt Näringsliv, Signhild Arnegård Hansen, var förhindrad att närvara. Rallykartläsaren Tina Thörner kom dock som planerat och berättade om sitt liv som både rallykartläsare och entreprenör.
Under dagen besökte hon Hägg i Ilsbo, ett stort företag på bilreservdelar.
Känner du Nordanstigs rallyess, Patrik Flodin?
Jag känner till honom väl men känner honom inte, svarade Tina Thörner.

Mer läsning

Annons