Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dryga böter efter sexsnack och tyska adjektiv

69-åringen rabblade tyska adjektiv, tafsade och ville köpa sex av två tonårsflickor. För detta får han nu plikta med 27 000 kronor.

Annons
Anklagelserna mot 69-åringen kommer från två tjejer som 2006 sammanträffade med honom i en busskur på Sallyhillsvägen. De var då 14 och 16 år gamla.
Flickorna vittnade i rätten att de satt och väntade på bussen när farbrorn kom cyklande och stannade till. Han började rabbla en massa tyska verb och adjektiv. Efter ett tag sade han att han skulle ge dem pengar och öl om de följde honom hem, och att han skulle "knulla dem tills de skrek".
Flickorna blev livrädda. En av dem gick bort och ringde polisen från sin mobil, men då trängde han in den andra flickan i busskuren och tafsade på henne. Flickorna kände stor lättnad när polisen kom dit efter några minuter.
69-åringen säger att flickornas berättelse är rena fantasierna. Han tror att de hittar på för att få ihop pengar till en moped.
Han säger att han bara uppmanade dem att inte vara ute och busa, utan i stället gå hem och plugga grammatik. Han pratade också en del tyska, eftersom han vet att flickor vanligen inte tycker om tysk grammatik.
Några andra bevis än flickornas berättelser finns inte. Men tingsrätten anser att de är trovärdiga. Därför döms 69-åringen för sexuellt ofredande till 100 dagsböter á 150 kronor, samt att betala sammanlagt 12 000 kronor i skadestånd till flickorna.


Mer läsning

Annons