Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farthindren på plats i Mjösund

/
  • Farthindren på Mjösundsvägen är åter på plats och kommer vara kvar tills i september.

Den ökade sommartrafiken gör att vägverket sätter upp farthinder på Mjösundsvägen. Nu är de på plats igen för att sänka hastigheten på den hårt trafikerade vägsträckan. Men redan nu är ett av hindren sönderkört.

Annons
Det är tredje året som vägverket placerar ut farthinder på Mjösundsvägen i Njurunda. Anledningen är den ökande sommartrafiken på sträckan samt de smala gångbanor som finns på vägsträckan.
Det är efter samråd med de boende och vägföreningen där som vi kom överrens om att sätta upp farthinder, säger Björn Sjölund, projektledare drift vid Vägverket region mitt.
Enligt Björn Sjölund sker det en markant ökning av trafiken på Mjösundsvägen under sommarmånaderna. Anledningen till det är att många flyttar ut till sommarstugorna och flera besökare letar sig ut till badplatser och annat i kustbandet. För dem blir Mjösundsvägen, som också är en del av turistsatsningen Kustvägen, ett alternativ. Så för att få ner hastigheten på Mjösundsvägen sätts de mobila farthindren upp. Och det verkar behövas för redan efter ett par dagar kördes ett av hindren ner. Det har även förts diskussioner om att bygga om vägsträckan.
I väntan på att få det som ett objekt att bygga om sätter vi upp farthindren och en ombyggnad kan ligga långt borta i tiden, säger Björn Sjölund.

Mer läsning

Annons