Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Författardebut i gott sällskap

/
  • Cecilia Ekhem med debutboken, en novellsamling om kärlek i juletid. Hennes novell valdes ut bland 800 inskickade - en bra bekräftelse på att det hon skriver uppskattas inte bara av de närmaste vännerna.
  • Här är novellsamlingen med författare som Katarina Mazetti och Kerstin Ekman, och Cecilia Ekhem från Hemmanet i Sundsvall.

Några egentliga författardrömmar har hon inte haft, Cecilia Ekhem som för ett par veckor debuterade i novellsamlingen "Kärlek i juletid". Andra författare i samlingen är namn som Kerstin Ekman, Åke Edwardsson, Torbjörn Flygt och Katarina Mazetti.

Annons
För några år sedan var Cecilia på väg att bli arbetslös. Då sökte hon en kurs i kreativt skrivande vid Mitthögskolan, mest för att ha något att göra. Hon blev inte arbetslös, men gick kursen ändå.
Man kan nog säga att det var där mitt skrivande började på allvar. Tidigare hade jag skrivit lite dikter och en del sångtexter till vännernas födelsedagar, nu skriver jag mest hela tiden, säger Cecilia.
För ett år sedan fick hon nys om en novelltävling på temat jul och kärlek. Hon hade redan en färdig novell som bara krävde några små ändringar för att platsa. Och i påskas ringde förlaget upp och meddelade att de ville ta med hennes bidrag i novellsamlingen.
Det känns jättehärligt, det var ändå 800 bidrag och de valde ut fyra bland de tävlande, säger Cecilia Ekhem, som fått blodad tand när det gäller skrivande.
Jag har skrivit en roman nu, och skickat den till ett förlag. Jag försöker att inte tänka på det, jag väntar och ser. Jag känner mig tillräckligt nöjd med att ha lyckats skriva klart, det var en underbar känsla att posta manuset, säger hon.
Familjen har hela tiden stöttat henne och både maken Mattias och sjuåriga dottern Ellentin är stolta över henne.
Cecilia skriver på bussen till jobbet, i bilen på semestern när maken kör, eller bara vid köksbordet. Hon har alltid en anteckningsbok med sig, och råkar hon glömma gör hon små anteckningar i sin mobil.
Jag får ofta en bild som jag utgår ifrån och bygger upp en historia. Jag vill skildra människor, deras sorg och glädje, och jag hoppas att den som läser ska känna något, bli berörd.
Annars är Cecilia kostekonom på Sundsvalls kommun, och hon trivs.
Om jag inte jobbade så mycket skulle jag nog kunna skriva hela tiden, men jag tycker om att jobba också.

Mer läsning

Annons