Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra får ersättning efter språkresa

Fyra flickor, två från Strömsbruk, en från Sundsvall och en från Gnarp, rekommenderas av Allmänna reklamationsnämnden att få vardera 1 000 kronor i ersättning av STS Språkresor.

Annons
Fyra föräldrar till flickorna skrev till nämnden och yrkade på att få 10 000 kronor vardera i ersättning till barnen eftersom treveckorskursen på Malta i juli i fjol inte höll vad den lovade.
När de fyra flickorna tog in på sitt gemensamma tvåbäddsrum på Malta var rummet ostädat och toaletten ur funktion. Dammråttorna uppgavs ha varit av dammkaniners storlek.
En av flickorna ådrog sig en astmaattack, troligen på grund av dammet i rummet. Hon fick läkarhjälp.
Myror uppges också ha invaderat rummet och bosatt sig i flickornas klädsel. Balkongen kunde inte användas, den bombarderades av flaskor fyllda med vatten från någon ovanför dem. Nattsömnen stördes av allmänt ståhej.
Den utlovade, rikliga buffén blev heller inte som förväntats, flugorna trivdes vid den. En utflykt bedöms ha varit kaotiskt ordnad. Och badpoolen var stängd i några dagar på grund av att den var smutsig och en hälsorisk.
STS motsatte sig alla krav. Några myror hade inte upptäckts av hotellpersonalen. Poolen var stängd två dagar på grund av städning. Utflykten fungerade normalt. Och vad gäller flaskkastningen agerade man också.
Allmänna reklamationsnämnden har bedömt att de fyra flickorna inte fått vad de förväntat sig enligt marknadsföringen om poolen som träffpunkt samt om maten. Ett prisavdrag på 1 000 kronor är motiverat.

Mer läsning

Annons