Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta marknadsfynd i ett solskenshett Stöde

/
  • Hans-Göran Hansson sågar med en konstnärs säkerhet till en björn med motorsåg.

Solen sken och folket svettades under lördagens marknadsdag i Stöde.
Men trots hettan så var det många besökare som trängdes runt stånden.
Även om vädret gjorde att själva marknadsbesöket för många blev ovanligt kort.

Annons
Årets upplaga av den traditionella marknaden i Stöde blev en riktigt het tillställning. Drickaburkarna tömdes på löpande band och många satt och pustade i skuggan. Några av dem var paret Synnöve Östman och Ragnar Eriksson från Örnsköldsvik. De reser med en syster och svåger till Synnöve på olika marknader i Sverige.
De är roligt att få fara på de här små marknaderna, säger Synnöve.
De berättar att de var runt lite bland stånden under fredagen men värmen gjorde att de under lördagen stannade i skuggan och vilade under husbilens förtält tillsammans med hunden Ester. En som däremot inte vilar är Hans-Göran Hansson. Han sågar ut björnfigurer med motorsågen så att flisorna yr. Något som imponerar på många, inte minst Ragnar Eriksson.
Tänk att han står och jobbar med motorsågen i den här värmen, säger han.
På marknaden är det också många besökare som gillar andra ting och en av dem är lilla Alexandra Forsberg från Ånge. Hon är på plats tillsammans med mamma Carina Thor och för dem är besöket i Stöde något av en tradition.
Jag har varit här sedan jag var liten och nu när man fått barn själv blir det ju så att man åker igen, säger Carina.
För Alexandra fanns det olika favoriter på marknaden men med sockervadd och en dricka i hand var det ändå något annat som räknades till den absoluta toppen.
Att åka karusell är roligast, säger hon.
Och under lördagen var det nog många som höll med henne. För under turen på karusellen fanns det möjlighet till en stunds svalka denna synnerligen heta marknadsdag.

Mer läsning

Annons