Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckans mentala palats byggs upp av din omgivning

Annons

Jag vill klona mig själv i miljoner exemplar, jag vill utöka dygnets 24 ynka timmar för att hinna med allt men framförallt hinna med alla.

Ända sedan barnsben har det funnits en djupt rotad känsla av att vilja finnas där för andra. En vilja som många gånger åsidosatt mig själv men samtidigt givit enorm belöning i form av att bevittna att jag lyckats tillföra något gott i någon annans liv.

Plötsligt har det uppstått en vinn-vinn-situation, genom att ge så får vi själva. Ett omvänt karma. Människor talar ofta om hur karma biter onda handlingar i rumpan men jag vill tala om den omvända karman som pussar den goda handlingen på kinden.

Samtidigt kan jag avundas äldre som insett att varken kloning av en själv eller utökning av timmar faktiskt är möjligt utan istället krävs det av en att skapa en "livets prioritetslista".

Är det verkligen möjligt att rangordna vad som är viktigt? Jag tror bestämt att hjärtat måste få vara en vägledande kompass vid skapandet av livets prioritetslista.

I mitt arbete och i mitt dagliga nätverkande möter jag kloka människor som jag lär mig så mycket av. För någon vecka sedan skulle jag hjälpa en kärleksfull far, han nämnde att han sedan dagen hans barn kom till jorden hade fått lära sig en fras att leva efter; ”Var snäll mot de snälla”. Detta är en mening som lyckades tränga in sig hos mig. När jag satte mig ner och tänkte efter så är det utifrån den meningen prioritetslistan måste skapas.

Det finns så många som är snälla men inte kanske vet att de är fantastiska. Att kunna vara genuin, öppen och ärlig är så vackra egenskaper. Jag kan inte tillräckligt understryka hur tacksam jag är över alla genuina människor som jag springer på och har runt mig. En snäll person menar inte illa, en snäll person är den som innerligt vill dig väl, en som stöttar i motgång och firar i medgång.

Det är de personerna som borde hamna på ditt livs prioritetslista och pussas av karma på kinden. Varje dag har vi människor runt oss som ger oss ett leende på läpparna, de som hjälper dig att lyckas, de som hjälper dig att finna lycka. Ni går inte obemärkta förbi, varje lyftande ord, varje gång ni osjälviskt delar, gillar och peppar. Tack ska ni ha! Om vi alla utgår ifrån att ge i stället för att ta kommer vi alla att berikas.

Sanaz Tarlani

Mer läsning

Annons