Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationaldagsfirande i Nordanstig

/
  • Hyllade. Andreas och Mist Harrysdotter-Ekblom med Embla, Lasse Korva och Elin Norberg med Markus, samt Katarina Ström och Kenneth Forsgren med Hilda. Äldre syskonen Maja Wikström samt Lisa, Karolina och Johanna Norberg främst.
  • Karolina Berg, Lovisa Hall och Caritha Bergqvist gav vacker sång.

Musikpaviljongsraket, gåvor till årets födda och massor med sång och musik. Nationaldagsfirandet i Nordanstig slog rekord på söndagen.

Annons
I Hassela hade cirka 200 personer samlats på Torget när Gyrit Frölén välkomsttalade. Hon berättade personligt att hon i lördags blev farmor innan hon vände sig till de tre barn som fötts i Hassela i år.
Vi tror att åtminstone tre till är på gång, berättade Elin Norberg, en av mammorna.
Lovisa Hall, Karolina Berg och Caritha Bergqvist, en trio med Älvsundskoppling, klarade med briljans svåra sångstycken. Det gjorde förstås även kyrkokören, ledd av Charles Liljedahl.
I Strömsbruk slog föreningen Strömfacklan på stort i den välansade Herrgårdsparken. Där ska så småningom en musikpaviljong uppföras.
Det är en enorm uppslutning här, sade Maud Frestadius, en av motorerna i Strömfacklan, när ST nådde henne i vimlet. Bara kaffeförsäljningen gav 8 000 kronor och dessutom köar folk för andelar i musikpaviljongen.
Stig Ahlin och Assar Frestadius fyrade av raketsteg ett för paviljonen.
I Strömsbruk firades också kyrkans 50 år, missionskyrkans 100 och skolans 150. Missionskyrkan är under försäljning, skolan avvecklas efter vårterminen och byggnaden ska också säljas.
Även i Bergsjö, Stocka, Jättendal och Harmånger hölls nationaldagsfiranden. Bergsjö lottakår håller på att avvecklas och skänkte hembygdsföreningen en fana.

Mer läsning

Annons