Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya fenomen under påsken

Annons

Att tiderna förändras behöver man inte tveka kring när man reflekterar över tidningsläsning och journalistik nu under påskhelgen.

Dels måste jag än en gång nämna det faktum att ST numer kommer ut som en riktig tidning årets alla dagar. På tidigare tidningslösa dagar ger vi ut en komplett papperstidning, om än bara i digital form. Bara nu under påsken har vi gett ut två sådana publikationer… HÄR en länk till dagens.

Men studerar man trafiken till vanliga sajten, ST.nu, ser man ännu ett tecken i tiden. Tidigare har det funnits två tumregler:

1. Ju mer helg det är, desto mindre läsning på sajten.

2. Ju finare väder det är, desto mindre läsning på sajten.

Påskhelgen är mer helg än annars och vädret kan man inte klaga på direkt. Men trots det har vi haft riktigt mycket läsning på ST.nu. Trafiksiffrorna per dag nu under helgen har varit riktigt höga och i går söndag hade vi mer läsning än de flesta vardagar, faktiskt.

Endera beror detta på nya vanor. Påskhelgen är lång och ni läsare vill hålla er uppdaterade. Vi märker att fler och fler av er läsare kommer in till oss via mobilen.

Eller så beror det på att vi hade intressanta nyheter. I går lade vi ut två artiklar på sajten om två olika överfall som lockade riktigt många läsare. Läs mer HÄR och HÄR.

Jag tror det finns flera orsaker till den höga läsningen vi haft på ST.nu under påsken. Men sammantaget ledde det till att förra veckan blev en av de allra bästa veckorna någonsin om man räknar ihop all trafik. Ingen rekordvecka, men heller inte så långt ifrån.

Det är riktigt intressant och ett fenomen som stärker min övertygelse om att ni läsare ständigt ställer högre krav på oss som nyhetsleverantör. NI vill bli uppdaterade allt oftare och ni vill ta del av oss på allt fler olika sätt.

För oss är det bara att – fortsätta – leverera!

Mer läsning

Annons