Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfyllo lämnade sambon i kraschad bil

Han lämnade sin sambo fast i den kraschade bilen och gick de sista kilometrarna hem i strumplästen. Lidenbon hävdade att han supit till hemma, men rätten tror honom inte utan dömer honom till två månaders fängelse.

Annons
Natten mot den 21 november kom polisen till Göteborgsvägen i Granloholm, där 39-åringens bil låg i diket på sidan.
De åkte hem till hans bostad några kilometer bort och tog ett prov som visade på hela 2,56 promille alkohol i blodet. Ett referensprov kort därpå visade att alkoholhalten sjunkit.
I rätten hävdade Lidenbon att han och sambon varit i Holm under dagen och jobbat med en båt. Färden hem till Granloholm, där de då bodde, gick fint, men en kort bit från hemmet fick han sladd på ishalka och körde i diket. Bilen låg på sidan, och sambon kunde inte ta sig ut. Själv hade han tappat träskorna och frös så mycket att han tvingades gå hem barfota. Väl hemma pimplade han i sig 1,5 liter vin för att han var arg på sig själv.
En alkoholforskare slog fullständigt hål på den historien i sitt vittnesmål. Om storyn vore sann skulle alkoholhalten ha ökat mellan provtagningarna. En människa klarar inte heller att höja alkoholhalten så kraftigt på så kort tid utan att bli oerhört full och börja kräkas. Forskaren har uppfattningen att Lidenbon behövt många timmar på sig för att få så hög alkoholhalt i blodet.
Därmed dömer tingsrätten Lidenbon till två månader bakom galler.

Mer läsning

Annons