Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traktorförare kolliderade med timmertåg - omkom

/

En 59-årig man hemmahörande i Loböle, Stöde, omkom när han med sin traktor kolliderade med ett timmertåg i Storboda, Torpshammar i går.

Annons
Olyckan inträffade vid 11-tiden på förmiddagen på en raksträcka efter Mittbanan mellan Ånge och Sundsvall. Timmertåget hade varit till Sundsvall och lämnat timmer och var på väg mot Ånge när lokföraren upptäckte traktorn på spåret vid en obevakad övergång i Storboda. Torpshammar
Lokföraren hade inte en chans att få stopp på tåget utan kollisionen blev mycket våldsam och jordbrukstraktorn följde med omkring 300 meter innan nödbromsen fick stopp på tåget, säger Christer Nilsson, räddningstjänsten i Ånge.
Traktorföraren har av allt att döma inte uppmärksammat det tomma timmertåget som kom i hög fart och rammade jordbrukstraktorn.
Föraren tutade flera gånger utan resultat. Han drog i nödbromsen och gick bakåt i tåget för att undvika att själv skadas vid kollisionen, fortsätter Christer Nilsson.
Personal från räddningstjänsten i Ånge och Stöde kunde efter några timmars arbete lyfta bort traktorn från spåret och vid 14-tiden kunde tågtrafiken börja rulla igen.
En läkare kom också till olycksplatsen men mannen har av allt att döma omkommit omedelbart vid kollisionen.
Lokföraren togs om hand av Hectorrails stödgrupp.

Mer läsning

Annons