Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10 000 kaniner sköts ihjäl inför påsken

Harar hör påsken till. Kaniner gör det inte. Åtminstone inte i Otagoregionen i Nya Zeeland där omkring 10 000 kaniner har skjutits ihjäl av jägare i veckan.

Över 300 jägare uppdelade i 27 lag deltog i den dygnslånga jakten, som har varit ett årligt återkommande inslag de senaste 25 åren.

– Det är ett stort, trevligt evenemang. Jägarna är ute och jagar hela natten, säger Eugene Ferreira, som ansvarar för arrangemanget.

Kaniner är ett stort problem för jordbrukarna i området, säger Ferreira, eftersom de äter upp grödor och orsakar erosion i marken. Djurrättsaktivister har dock inte mycket till övers för Eugene Ferreiras förklaring.

– Det är omänskligt. Det är ett gäng amatörer som går ut och dödar för sitt eget nöjes skull, säger Hans Kriek på den nyzeeländska djurrättsorganisationen SAFE.