Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100 elever i massyoga på golvet i skolans gymnastiksal

Massyoga på golvet i gymnastiksalen.
Besök av ishockeyhjältar från Timrå IK.
Det är några av evenemangen som Arenaskolans elever deltog i under dagen med fokus på värdegrund och positiv anda.

Annons

Onsdagen var en dag som hade fokus på hur man kan ta hand om varandra. Dagen började med att eleverna fick se en film om hur det är att var ung och flykting i ett annat land.

– Här på Arenaskolan har vi många flyktingbarn och det kan vara bra för alla elever att se hur det är att vara i ett annat land, säger Pia Thoresson, gymnastiklärare.

Efter det så hade eleverna diskussioner kring filmen och i olika team gick de vidare och fortsatte värdegrundsdagen på skolan. Ett team på cirka 100 elever gick till gymnastiksalen för att delta i ett yogapass.

Höll i passet gjorde Elisabeth Oxelhöjd. Hon arbetar som kultur- och fritidssamordnare i Timrå kommun men är även yogalärare. Att Arenaskolan har tagit initiativet att arrangera yoga för eleverna under värdegrundsdagen tycker hon är perfekt.

– Många tonåringar lever i stress och har prestationskrav på sig. Yoga kräver ingen prestation och är ingen tävling utan det handlar om att gå in i sig själv, öka medvetenheten och vara i kontakt med sin själ, förklarar Elisabeth innan hon börjar passet.

En som hjälpte till med förberedelserna till yogapasset var Samantha Sjöberg från klass 7b och hon är förväntansfull.

– Mina föräldrar har gått på yoga men för mig är det första gången och det ska bli spännande, säger Samantha och tar plats på golvet.

Att hålla yogapass med cirka hundra elever är något nytt för Elisabeth. Hon har haft mindre grupper på skolan tidigare men nu fylls gymnastiksalen av elever från årskurs 7 till 9.

I början är det lite fniss och småprat på golvet men ju längre in i passet man kommer ju tystare blir det i den mörklagda salen.

Senare på dagen kom ishockeyspelarna i Timrå IK Daniel Öhrn och Jeremy Boys-Rotevall på besök. Daniel har själv gått på Sörbergeskolan som Arenaskolan tidigare hette. Ishockeykillarna berättade om hur de jobbar med olika värdegrundsfrågor.

– Bland annat om hur de ser på hur man är en god kamrat och hur man lyckas nå mål och vad som är viktigt för att bygga ett lag, säger Pia Thoresson som också berättar att det byggts upp en scen på skolan.

På den klev ishockeyhjältarna upp och där uppträdde även elever som visade vad de är bra på.

Läs också: Elever med mål att komma till Auschwitz

Mer om Arenaskolan: Rekordintresse för jägarexamen bland elever

Musik på Arenaskolan: Mässingsglans på Arenaskolan

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!