Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

11-årig Sundsvallstjej vädjar om höjda polislöner i brev till Stefan Löfven – här är hans svar

Flickan som är från Sundsvall älskar polisyrket men tycker att de tjänar för lite. Nu tycker hon att statsministern ska ta ett snack med sina arbetskompisar om detta. Så här svarar Stefan Löfven.

"Jag håller med dig om att polisen gör ett viktigt arbete. För att stödja Sveriges poliser har regeringen föreslagit att Polismyndiheten ska få mer pengar till sin verksamhet under 2018-2020. Det innebär till exempel att fler poliser kan utbildas", skriver Stefan Löfven.

Flickan skriver i sitt brev att hon älskar polisyrket och att flera personer i hennes släkt är poliser. Men nu funderar en släkting på att byta jobb på grund av den låga lönen.

"Jag vill inte att någon ska byta jobb och därför skriver jag detta brev till dig Stefan Löfven. Du är ju ändå statsminister, kan du inte prata med dina arbetskompisar om att poliser ska ha bättre lön", skriver hon.

Stefan Löfven förklarar att löner bestäms genom diskussion och förhandling mellan arbetsgivaren och arbetstagaren.

"Arbetstagare kan gå ihop i fackliga organisationer och förhandla tillsammans för att jobba för att de som arbetar har rättvisa villkor. Regeringen vill att Polismyndigheten tillsammans med de fackliga organisationerna hittar sätt att förbättra arbetsmiljön och skapa fler karriarvägar för polisanställda", skriver han.

FLER NYHETER:

Polishunden Jebas Yatzy har somnat in – räddade många liv och älskade sitt jobb

För Plus-kunder: Hans och Katarina från Ö-vik hamnade mitt i kulregnet i Las Vegas: "Vi sprang för våra liv"

Färre villor säljs i länet: "Utbudet är lägre än tidigare"

För Plus-kunder: Liam har släppt självhatet – den tidigare Idol-deltagaren har kommit långt i sin könskorrigering