Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

147 nya bostäder till salu på Norra kajen – mäklare: "Skulle kunna sälja hur många som helst"

Det är bråda dagar hos några mäklarfirmor i Sundsvall just nu.
För i veckan var det säljstart för tre projekt på Norra kajen.
Därmed kom ytterligare 147 lägenheter ut på marknaden.

TV: Så kommer de nya lägenheterna att se ut på Norra kajen – Mäklarhuset berättar.

Läs också: Här är alla husprojekt på Norra kajen – totalt 504 lägenheter

Lägger man ihop de nu klara, pågående och planerade byggena på kajen så blir det 534 lägenheter, räknat från Mitthems lägenheter i väster till och med projekten Pärlan, Concordia I och II, samt Kajhuset Sol i öster.

Nästa projekt som ska börja byggas kallas Haga Strand. Där ska Stockholmsföretaget SPG bygga två hus på fyra respektive fem våningar, plus en indragen våning högst upp.

– Fyrarummare närmast vattnet skulle vi nog kunna sälja hur många som helst, säger Peter Erngrund på Mäklarhuset som har uppdraget att sälja de 48 bostadsrätterna.

Läs också: Nu flyttar gästerna in i Mitthems nya hus i hamnen: "Det här känns riktigt bra"

Han pekar också på att de flesta lägenheter har två balkonger, att det finns takterrasser, en gemensam innergård och att man får eget garage.

– Vi har inte marknadsfört detta tidigare, men har nu ändå skrivit tre kontrakt och sju lägenheter är reserverade, säger han.

Lägenheterna är på 57–142,5 kvadrat och med insatser från nära 1,7 miljoner till 6,8 miljoner.

Prisexempel: En trea på 83 kvadrat, två trappor upp och mitt i huset, kan kosta cirka 2,7 miljoner och med en månadsavgift på 4 900 kronor.

Det ovanliga med Haga Strand är att SPG inte väntar på att ett visst antal lägenheter ska bli sålda, man börjar bygga ändå. Så bra anser bolaget att läget är.

– Och skulle, mot förmodan, någon lägenhet vara kvar vid inflyttningen, så köper SPG den tills vidare, så bostadsrättsföreningen drabbas inte, säger Peter Erngrund.

Markarbetena ska påbörjas i november, men inflyttningen är nu planerad till tredje kvartalet 2018, i stället för våren samma år.

– Vi ska ju bygga ett garage under innegården och eftersom det ligger nära vattnet och vi inte riktigt vet hur markförhållandena så vill vi vara på den säkra sidan, säger Christian Olofsson, vd för SPG Sverige.

Även kvarteret Pärlan, som Lillskär ska bygga, har samma lösning på P-frågan: garaget under en lite upphöjd innegård.

I Pärlan handlar det om 69 bostadsrätter där de flesta är tvåor, treor och fyror. Men här finns även fem ettor, den minsta är på 32 kvadrat och kostar 1,1 miljon. Å andra sidan finns en 142-kvadratare för 7,5 miljoner.

Prisexempel: En trea på 84 kvadrat två trappor upp kostar 2,9 miljoner kronor och månadsavgiften är 4 500 kronor.

Lillskär har också en köpgaranti för föreningen om någon tom lägenhet skulle bli över.

– Vad jag vet har vi nio bokade lägenheter efter två dagar. Eftersom försäljning nu pågår på flera projekt samtidigt kan man förvänta sig att folk funderar lite mer och jämför. Så sålde vi nödvändiga 60 procent av lägenheterna på tre veckor i projektet Prima så tar det kanske tre månader för Pärlan, säger Lillskärs vd Tore Berglund.

De har nu tänkt sig byggstart under första kvartalet nästa år och inflyttning två år senare.

Mer om Norra kajen:

Rolf Fredriksson bor på Norra kajen: "Häftigt att det byggs så mycket"

Här är alla husprojekt på Norra kajen – totalt 504 lägenheter

Så ska det nya bostadskvarteret se ut

Affären klar – SPG köper tomten på Norra kajen

■ ■ För mer nyheter om bostad och inspiration, klicka här, – följ Bostadspuls på Facebook .