Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-årig flicka överfölls i Bydalen

En 15-årig flicka överfölls när hon var på väg hem från en hockeymatch i Gärdehallen. Flickan lyckades dock sparka sig fri från situationen och kunde fly från platsen.
– Det känns väldigt otäckt men jag är glad att jag kom undan så lätt, säger hon till ST.

Det var i fredags kväll, strax efter 21, som flickan skulle ta bussen efter en hockeymatch i Gärdehallen. Eftersom hon gått innan matchen var slut var hon helt ensam på vägen, inga andra människor fanns i närheten. På väg till hållplatsen, nära bussgaraget och vid en gångtunnel, fick hon syn på en man. Mannen klev av cykeln och kastade ifrån sig den. Han kom upp bakom henne, tog tag i hennes arm och drog henne mot sig.

– Jag sparkade honom i magen. Jag förstår egentligen inte hur jag lyckades med det för han höll mig i ett hårt grepp, berättar flickan.

Mannen överrumplades av sparken och hon kunde springa från honom. Under tumultet slog dock mannen henne på käken. Efter händelsen var hon svullen både på käken och vid tandköttet och hon hade också smärtor efter slaget.

I fredags var hennes mamma bortrest. Flickan ville då inte ringa till mamman och berätta om vad som hänt utan berättade bara för sin bror och en kompis. När mamman kom hem anmälde de händelsen.

– Jag kan inte sova på nätterna så nu är jag hemma från skolan, berättar flickan.

Ulf Grönaas, stationsbefäl på Sundsvallspolisen, vill inte spekulera i vilka chanser man har att hitta gärningsmannen.

– Men tips är naturligtvis alltid välkomna, säger han.

Han berättar att fler förhör borde hållas för att få en bättre beskrivning av mannens utseende. Men han menar också att mannens färdsätt kan vara av intresse.

– Vid den här tiden på året är det ju inte så många män i den åldern som cyklar runt på en röd cykel, säger han.