Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-åring bar gatustridsvapen och amfetamin

När en väktare stoppade en pojke misstänkt för snatteri visade han sig bära på både amfetamin och ett gatustridsvapen.

Väktaren hade sett den 15-årige pojken gå in i butiken tillsammans med två flickor. Han såg också hur de tre stoppade på sig saker och sedan gick förbi kassan utan att betala för en del varor.

Polis tillkallades och pojken som visade tecken på att vara påverkad av narkotika fördes till polisstationen. Han visade sig bära på en mindre mängd amfetamin och på ett så kallat gatustridsvapen, ett vasst spetsigt föremål.

Nu åtalas pojken som kommer från Sundsvalls kommun för ringa narkotikabrott, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt snatteri.

Pojken har erkänt brotten och sagt att han hittat vapnet på marken vid Navet och att han hade tänkt ha det som prydnadsföremål hemma. Amfetaminet han bar på ska egentligen ha tillhört en kompis, enligt pojken. Han säger också att han började röka hasch när han var 12 år, att han röker ibland men att inte anser sig ha några missbruksproblem. Trots det vårdas han nu på ett behandlingshem.