Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15 nya jobb till Fränsta

Företaget Focus CRS AB etablerar sig i Fränsta vid årsskiftet och anställer 15 personer.

– Företaget ska arbeta med kundbokning för finansbolag bland annat, säger Torbjörn Eriksson, Ånge kommuns företagscenter/utvecklingsenhet.

Företagsledningen har varit ute i landet och letat en lämplig ort att etablera sig i.

– Vi har sökt på olika håll tills vi kom fram till, tre kommuner som kunde vara lämpliga, berättar Patrik bergman.

Efter mötet med Ånge kommun var man nöjd.

– Vi fick ett väldigt bra bemötande när vi kom till Ånge. Därför bestämde vi oss också för att etablera oss här. Vi kommer även här att få en stabil arbetsstyrka. Något som också är väldigt viktigt för oss, säger Patrik Bergman.

Från Ånge kommun är man mycket nöjd och glad över den etablering som nu sker med 15 nya jobb.

– Jag tror att det är den nya modellen som vi arbetar efter, "förenkla mera" inom kommunen är en viktig del när det gäller en sådan här etablering. När företaget kommer finns flera aktörer på plats. Vi från kommunen, arbetsförmedlingen, länsstyrelsen och det kommunala fastighetsbolaget kan alla samtidigt svara på frågor och ge all hjälp vi kan. I stället för att man hela tiden ska gå runt till olika myndigheter för att få svar på sina frågor, säger Torbjörn Eriksson.

Han ser också de första 15 anställda som en början för företaget.

– Deras planer är att fortsätta att söka nya kunder. De kommer att förutom boka tider för finansbolag till privatkunder och företag även kunna ta hand om telefonväxlar med mera.

– Vi har redan ett stort finansbolag som kund och det är därför som vi kan etablera oss här. Nu startar rekryteringen av personal och i februari räknar vi med att vara i gång efter att personalen utbildats, säger Patrik bergman.

– Nu ser vi resultatet av vår satsning "förenkla mera", säger Stefan Wallsten, utvecklingsenheten/företagarcentrum