Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åringen köade för att få erkänna dådet mot kvinnan

En timme efter attacken som orsakade den 25-åriga kvinnans död kom 17-åringen in på polisstationen. Han väntade på sin tur, sedan gick han fram till luckan och berättade vad han hade gjort.

Annons

Börje Öhman som är informationschef på polisen vill dock inte kommentera om ynglingen hade med sig något vapen.

– 17-åringen är anhållen men befinner sig inte i polisens förvar utan får vård och några nya förhör med honom är inte inplanerade under dagen.

Ynglingens mamma är dömd för att under flera år ha misshandlat honom med slag, sparkar och tillhyggen men också använt sig av hot.

Men nu I höst började han en gymnasieutbildning i Sundsvall.

– Det är inplanerat under onsdagen att höra lärare och elever om det är så att de kan lämna några uppgifter, säger Börje Öhman.

De vittnen som har hörts har inte iakttagit något vid brottstillfället men de har kunnat ge en bild av vad som hänt innan.

– Vi har förstått att kvinnan var på väg mot Bergsgatan när det inträffade, men vi vet inte varför hon befann sig där.

Har 17-åringen erkänt?

– Han har lämnat uppgifter i förhör som kan hjälpa oss i utredningen. Det är vad jag kan säga.

På Bergsgatan stod ljuslyktor tända på onsdagen. Med anledning av det hemska våldsbrottet håller GA-kyrkan öppet i dag och i morgon för ljuständning, en stilla stund och samtal.