Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

18-åring döms för barnvåldtäkt

En 18-årig man döms till skyddstillsyn och samhällstjänst i 180 timmar efter att ha våldtagit en 12-årig flicka. Enligt domen ska mannens ringa ålder på 17 år vid brottstillfället och hans ostraffade bakgrund vara skäl till att fängelse eller sluten ungdomsvård utesluts.

Den tolvåriga flicka ska ha följt med mannen hem, väl där hemma ska han ha knuffat omkull henne och rivit av henne kläder. Vilket styrks av vittnesmål om att hennes jacka var sönderriven efter händelsen.

Mannen ska sen ha genomför ett vaginalt samlag med flickan, mot hennes vilja. Han har slagit henne i ansiktet och hållit för hennes mun under samlaget.

Efter händelsen betedde sig flickan förvirrat när hon berättade för sin mamma om vad som hade hänt, därtill finns flera vittnesmål om detaljer som styrker att våldtäkten ägt rum.

Läs mer: Socialtjänsten visste om våldtäkten - anmälde inte

Enligt den 18-årige mannen ska han och flickan har haft en kärleksrelation under tre månader. Medan flickan uppger att anledningen till att hon följde med honom hem är att en annan man haft intima bilder på henne och lovat dessa bilder om hon följde med den 18-åriga mannen hem. Detta är inget som tas i beaktande i domen

Straffskalan för våldtäkt är normal mellan två till sex år, rätten bedömer att brottet i detta fall motsvarar en fängelsetid på två år, men att mannens ostraffade bakgrund och ringa ålder vid brottet gör att skyddstillsyn och samhällstjänst är lämpligare. Samt ett skadestånd på 125 000 kronor till flickan.

Mannen häktades i mitten av maj.