Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

1800-talsvillor och en påhittad skyline är inget att bevara – bygg i Sundsvall!

Jag älskar Sundsvall, men ibland blir jag trött på de som bor här. Ett gnälligare och mer bakåtsträvande folk får man leta efter.

Vad händer när en känd entreprenör vill storsatsa i Sundsvall? En magnifik skyskrapa, ritad av en känd arkitekt kunde bli verklighet. Byggnaden skulle sätta Sundsvall på kartan och piffa upp ett torg som ändå inte fyller någon funktion.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Men så blev det inte.

Den planen sköts ner eftersom Sundsvalls "skyline" helt plötsligt blev viktig. Jag visste inte ens att Sundsvall hade en sådan. Många tjatar också om att få torget att leva med hjälp av torghandel. Jag kan sätta en hundralapp på att de som skriver sånt är samma personer som åker till Birsta och handlar, eller ännu värre, beställer det mesta på nätet. Man måste bidra till förändringen man själv vill se. Det verkar gnällspikarna inte förstå.

Vad händer när en norsk hotellkung vill bygga ett massivt komplex på Norrmalms parkering? Ett hotell som inte bara skulle skapa arbetstillfällen utan också skapa dragningskraft för turister.

Man måste bidra till förändringen man själv vill se. Det verkar gnällspikarna inte förstå.

"Bevara Norrmalm", skriker Sundsvallsborna i falsett. Tyvärr måste jag meddela er att det inte finns något att bevara på Norrmalm. Husen som låg där revs på 1960-talet och parkeringsytor finns det gott om.

Ja, du läste rätt. Bara för att du är rädd för att parkera i ett parkeringshus, av någon outgrundlig anledning, så betyder det inte att p-platserna inte finns. Och debatten om Petersvik vill jag knappt ge mig in i. Hade det handlat om vikingagravplatser eller runstenar som skulle förstöras – alltså äkta historia – så hade jag blivit förbannad. Nu handlar det ju bara om lyxvillor från 1800-talet. Bygg, bygg, bygg, säger jag. För tänk om det inte hade byggts några nya byggnader kring Gamla stan i Stockholm. Vad hade vi haft för huvudstad då?

Bosso

Läs även:

Ännu ett hotell förstör Norrmalm – bygg vid järnvägsspåret i stället

Varför bygga ett skitfult hotell – har ingen lärt sig av 60-talet?

Stordalen klampar in med en trist jättebur som parasiterar på Stenstan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel