Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

21-åring döms till fängelse efter mc-olycka

En 21-årig man döms till en månads fängelse efter att ha kört motorcykel på E4:an trots att han var berusad. Färden slutade med att mannen kraschade in i ett vägräcke.

Det var den vid på natten den 22 april i år som mannen körde i hög fart strax söder om Sundsvall. Såväl ambulanspersonal som polis som kom till olycksplatsen kände att mannen luktade alkohol och ett prov visade att han hade 1,77 promille alkohol i blodet. Mannen berättade att han hade tagit några öl med sina kompisar den eftermiddagen men att han inte minns något förrän han vaknade upp på sjukhuset. Vid olyckan bröt han en arm, vänster handled samt några fingrar. Han fick också en sårskada på huvudet.

Tingsrätten finner honom skyldig till grovt rattfylleri. Eftersom han saknar behörighet att köra motorcykel döms han också för olovlig körning.