Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

22-årig proffscyklist död efter hjärtattack

Den belgiska proffscyklisten Daan Myngheer avled på måndagskvällen sedan han drabbats av en hjärtattack under tävlingen Criterium International på Korsika i lördags.

"Det är med djup sorg som vi informerar om att Dean är död", skriver ansvariga för proffsstallet Roubaix ML i ett inlägg på sin Facebook-sida. "Han förlorade sitt sista lopp efter att ha kämpat som en mästare", skriver de.

Den 22-årige belgaren gav i loppet upp omkring tre mil före målet och togs in i en ambulans där han fick hjärtproblem och därför transporterades i helikopter för sjukhusvård i Ajaccio. Han låg i koma innan han dog på måndagskvällen.

Dödsfallet är det andra på två dagar i cykelvärlden. På söndagen blev den belgiske cyklisten Antoine Demoitié påkörd av en motorcykel under tävlingen och avled av skadorna.