Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23-åring åtalas för grov kvinnofridskränkning

Med sparkar och slag ska en då 20-årig kvinna ha misshandlats av sin tidigare sambo. Mannen, en 23-åring från Sundsvall, åtalas nu för grov kvinnofridskränkning.

Det var när kvinnan mötte en polispatrull en natt i november förra året som misshandeln uppdagades. Paret hade då bråkat och kvinnan berättade om misshandeln för poliserna. Vid tillfället hade hon blåmärken på bland annat halsen och ansiktet.

Enligt åtalet har mannens misshandel och hot mot kvinnan skett från augusti 2007 till november samma år. Han misstänks bland annat för att vid ett tillfälle ha sparkat kvinnan på benen, tagit tag om hennes käke och kallat henne för hora samtidigt som han spottade kvinnan i ansiktet. När kvinnan försökte ta skydd i en bil ska mannen ha hotat slå in bilrutan och viftat med en vinflaska mot henne innan han sparkade på bilrutan.

Mannen misstänks också för att i november 2007 ha misshandlat kvinnan genom att ta stryptag kring hennes hals flera gånger så att hon inte kunnat andas. Bland åklagarens bevisning finns vittnen, bland annat en kompis till kvinnan, som sett hennes skador. Bevisningen består också av utdrag från parets kontakt på internet och via sms och en ljudfil från ett telefonsamtal mellan de båda, där det framgår att mannen hotar kvinnan. 23-åringen har förnekat brott.