Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23e upplagan av Sundsvall 42 är igång

770 gäster hälsades välkomna till IT-konferensen Sundsvall 42 på tisdagskvällen.

Den 23-e upplagan av konferensen har lockat deltagare från Skellefteå i norr till Malmö i söder.

Annons

En av de mer rutinerade konferensdeltagarna har föreläst i San Diego, Monaco, Amsterdam, San Fransisco och Washington. I dag är det Sundsvalls tur.

– Jag ska hålla föredrag under rubriken "Förenklad vardag eller revolution", säger Niclas Bergström, VD för Readspeaker AB.

Företaget har en tjänst som erbjuder uppläsning av webbsidor på olika språk, ett hjälpmedel som kan underlätta inte minst för den som inte ser eller läser så bra.

– Vi jobbar med nya teknologier för att göra samhällsinformation lättillgänglig för olika människor, säger Niclas Bergström.

Han har inte tidigare varit på Sundsvall 42, men första intrycket är att det handlar om en välorganiserad effektiv tillställning.

– Jag ser fram emot att får lära mig mer om, och bidra till utvecklingen av e-samhället i Sverige, säger Niclas Bergström.

Vid invigningen delade Mittuniversitetets rektor Anders Söderholm ut konferensens stipendium på 25 000 kronor till Gustav Lidén som snart ska doktorera på E-demokrati.