Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

24 dagar efter födseln: Björgen är tillbaka på skidor

Endast 24 dagar efter att hon fött sin son Marius är längdskidvärldens gigant tillbaka i skidspåret. Faktiskt har Marit Björgen redan hunnit gå flera gånger i spåren.

Annons

Landslagstränaren Egil Kristiansen berättar för NRK att Marit Björgen har börjat träna så smått igen. Men det handlar inte om någon elitnivå, snarare om att få in känslan igen.

– Marit har varit ute några gånger och luftata sig lite på skidorna. Jag vet inte om jag kan kalla det träning, i alla fall inte på toppnivå. Men hon har börjat röra på sig, säger han till NRK.

Det var under natten till annandagen som Björgen och Fred Börre Lundberg blev föräldrar för första gången och redan under graviditeten berättade Björgen att hon hade planer på att köra lopp. Det är ännu oklart när hon kommer att vara redo för full träning och tävling igen.

Läs också: Nya regler kan göra Björgen större än Stenmark