Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

26 000 för en halvtidstjänst som politiker är upprörande – varför är ni mer värda?

Jag blir vansinnig när jag hör att en 40-50-procentig tjänst som politiker i Ånge är värd 26 000 kronor. En arbetslös som betalat sin avgift i hela sitt liv får ut max 20 100 kronor i månaden.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Varför finns dessa skillnader och varför är politiker mer värda än arbetare? Börjar våra politiker fjärma sig från sina väljare och tycka att de är mer värda? Jag tror det, man vill inte ha någon större kontakt med väljarna och måste man så väljer man vilka man möter och i vilket sällskap. Allt detta för att man tror man är bättre än andra, ni är bäst på att prata. Vad ni pratar om har ni sämre koll på, ni har interna listor på vem som ska bli vad efter valet. Bara där har ni tagit bort mycket av demokratin, varför ska vi rösta på någon ni tycker är okej?

Tänk om vi älskar någon annan i ert parti som kanske fullföljer våra önskningar som väljare och skattebetalare – det får vi aldrig veta för dem röstar ni ned. Som glaciärer smälter våra politiska partiers trovärdighet när man inte vill konfrontera vårt största problem, vården. Man bakbinder sig själva med en hög ersättning till partiet för vunna landstingsmandat, sedan vill man inte sparka bort tidigare riksdagspolitiker som tydligen vill avsluta sin politiska bana med lite lokalt arbete. Men dessa tillför inget, möjligtvis en högre lön men i övrigt inget.

Blir man politiker för att vara nöjd och tacksam för att man blivit medlem av en privilegierad grupp som tydligen rider lite över oss vanliga arbetare och som har egna regler?

De flesta politiker är högutbildade och drivna att nå till den politiska toppen, det gäller även i Vänsterpartiet. Skulle någon av dem söka en tjänst inom partiet så skulle de med all säkerhet välja en ganska nyexaminerad högskolestudent i stället för en lite äldre person. Med det valet kommer alla partier att inom kort bli teknokratiska, utan någon koppling till vanligt vardagsliv.

Roger59

Läs också:

Att isolera och ignorera grupper vinner ni ingenting på – ta ert ansvar på allvar

Jag ifrågasätter Löfven och Anderssons mantra – går det verkligen så bra för Sverige?

Att kasta skit på varandra är dagens politik – känslorna har tagit över

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel