Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

3 000 åk under premiärhelgen i Sidsjöbacken

Förutsättningarna var goda. Snön var lagom hårt packad och de som spände på sig pjäxor och snowboardskor njöt när de susade nerför Sidsjöbacken under premiärhelgen.
Det här är vår favoritbacke, säger Elsa Burvall och Matilda Svedberg.

I helgen startades liftarna i Sidsjöbacken och "pistvakterna" Sigge Persson och Tomas Eriksson räknar med att det gjordes omkring 3 000 åk de första två dagarna.

Fast egentligen brukar det vara optimalt att öppna på juldagen. Då har många fått ny utrustning och säsongskort som julklapp, berättar Tomas Eriksson.

Men treåriga Noel Enheim kunde inte vänta så länge. Han är av en otålig sort och trots sina unga år har han redan hunnit åka slalom i två säsonger.

Men i dag tycker han visst att backen är lite för brant, säger Noels mamma Tina Enheim medan hon utrustar sonen med en sele med tillhörande lina.

Elsa Burvall och Matilda Svedberg är lyckliga över att slalombackens liftsystem snurrar igen.

Det är bra hopp här, förklarar Matilda Svedberg.

Och tjejerna har hittat konceptet för att dagen i backen ska bli så givande som möjligt.

Vi fikar nästan efter varje åk. Det brukar bli Coca cola och chokladbollar, säger Elsa Burvall.

Under helgerna är Sidsjöbacken öppen mellan klockan 10 och 16. På måndagar sträcker sig öppethållandet från klockan 17 till 21 och övriga vardagar är backen öppen mellan 10 och 21.