Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30-årsjubilerande Strebers spelar på Deströyer

Kultpunkarna Strebers firar 30 år i år.
På lördagskvällen spelar gruppen på Club Deströyer.
– Det ska bli jättekul, säger Fredrik "Ztikkan" Blomberg.

I år fyller det kultiga punkbandet Strebers 30 år. Det firar gruppen med en Sverigeturné. På lördagskvällen besöker de Sundsvall och Club Deströyer.

– Vi har spelat flera gånger på Pipeline och det har alltid varit jättebra. Det här blir ett nytt ställe för oss och det ska bli jättekul, säger basisten Fredrik "Ztikkan" Blomberg.

Bandet består förutom honom även av sångaren och gitaristen Micke "Ulke" Johansson, trummisen Stefan "Stipen" Carlsson och Pontus Andersson. Det är samma besättning som i Dia Psalma.

– Pontus är med för att göra Strebers-låtarna rättvisa. Vi gillar det tvåstämmiga.

Även om det har gått 30 år tycker de att det är lika roligt att spela.

– Det är kanske ännu roligare nu när man fått lite distans till allting, och det är bara positivt. Vi får energi av varandra och självklart av att folk vill komma och se oss, säger Fredrik "Ztikkan" Blomberg.

I våras frågade de fansen vilka låtar de ville höra på turnén och skapade en setlist ut efter det.

– Vi håller oss rätt bra till den och några egna favoriter får haka på. Min favorit just nu är "Två skott", säger Fredrik "Ztikkan" Blomberg.