Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30 timmar på förskolan är överdrivet – har föräldrar inte tid att vara med sina barn?

Nu undrar jag hur det står till med de styrande i Timrå kommun, jag hörde nämligen häromdagen att man vill erbjuda föräldrarna till de barn som nu har en 15-timmarsplats på våra förskolor att utnyttja barnomsorg 30 timmar i veckan. Vem ska betala för detta? Jag som skattebetalare i kommunen har då inte lust att sponsra det.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Barnen har det så bra på förskolan, säger man då, och javisst, förskola är bra för barnen, men föräldrar är också bra, hoppas jag i alla fall. Om barnen har det bättre på förskolan än hemma så kanske man får fundera på hur man kan stötta familjer på andra sätt med eventuella avlastningsfamiljer eller rentav familjehem.

Man kan ju undra för vems skull man gör så här, är det för att föräldrarna ska få mer tid att gå och fika med kompisarna och lilla bebisen i Birsta, eller är det så jobbigt att ha barn i dag att man helst lämnar bort dem 30 timmar i veckan för att man inte orkar med dem? Barnen klarar sig med 15 timmar i veckan när föräldrarna är hemma.

Detta kostar, för även om föräldrarna får betala en liten del själva är kostnaden för kommunen avsevärd. Jag tycker att om nu våra styrande anser att kommunens ekonomi blomstrar, så finns det många andra hål att stoppa pengarna i: Mindre barngrupper i förskolorna, bättre åldringsvård, mer resurser till skolan, är bara några exempel på saker som jag hellre lägger mina surt förvärvade skattekronor på. Jag vill inte stödja lata föräldrar mer är jag gör i dag. Men det här är väl ett röstfiske inför kommande val.

Nej, säger jag. Sluta slösa med våra skattemedel!

Medborgare som inte tänker rösta på sossarna i nästa val

Läs också:

Tack till socialtjänsten – ni förstörde ett oskyldigt barns liv

Förskollärare: Så kan sjukskrivningarna i förskolan minska och kvaliteten öka

Inga mobiler på lektionerna och bra stöd från skolan – så här ska det vara

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel