Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

300 jobb bort i Härnösands kommun

300 anställda ska bort. Det chockbeskedet fick de anställda i Härnösands kommun på torsdagen.

Hundra tjänster ska direkt skäras bort ur kommunens verksamheter och ytterligare 200 jobb försvinner när verksamheter som nu drivs av kommunen läggs över på privata och andra alternativa driftsformer.

– Det finns ingen annan utväg. Det här är helt nödvändiga åtgärder för att få ordning på kommunens ekonomi, säger kommunalrådet Anders Gäfvert (m) om den största besparingsåtgärd som någonsin drabbat Härnösands kommun.

Sparförslaget presenterades på torsdagen av den borgerliga alliansen där även sjukvårdspartiet ingår. Förslaget kommer att behandlas vid kommunstyrelsens sammanträde på tisdag och sedan kommer ärendet att behandlas i kommunfullmäktige den 15 december.

Kommunledningen aviserar att 50 miljoner kronor för att lindra effekterna för de anställda som drabbas av sparåtgärderna.