Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

33-årig man funnen mördad

En 33-årig man från Sundsvall påträffades brutalt mördad i Kolsta i går. Den döde ska ha varit utsatt för grovt våld som vållade hans död.

Det rör sig om samma man som anmäldes försvunnen i lördags och då söktes av polisen.

Det var i skogen i Kolsta som mannens kropp hittades i söndags förmiddag av en privatperson. Den låg två kilometer in på en mindre väg som leder till Klissberget, cirka fem kilometer väster om Sundsvall. Anmälaren angav då att kroppen var skadad.

Polisen kom ut till området strax efter klockan elva. Efter att platsen besiktats spärrade polisen av vägen ett hundratal meter därifrån.

I det läget kallade polisen in all tillgänglig personal.

Tekniker tog vid ute i skogen och undersökte platsen under dagen. Vid 18-tiden identifierades mannen och en timme senare togs kroppen om hand och fördes därifrån.

– Vi har hittat spår på platsen som vi bedömer kan leda arbetet framåt, säger Börje Öhman, informationschef på länspolisen

Men polisen har ännu ingen misstänkt för dådet. Ett tiotal förhör hade hållits vid 21-tiden och lika många till skulle höras innan arbetet beräknades avbrytas vid midnatt för att sedan återupptas under måndagen.

– Vi har rätt bra koll på hans umgängeskrets och förhören påbörjades under eftermiddagen. Det blir alltid många som ska höras under en mordutredning. Vi har också fått information från mannens anhöriga, säger Börje Öhman.

Förundersökningen leds av polisen som efterlyser information från allmänheten. Om någon gjort iakttagelser på sträckan E14 Timmervägen fram till Kolsta och avtagsvägen mot Klissberget mellan fredag och lördag är det viktigt att polisen får kännedom om det. Det samma gäller vägen från Medskogsbron mot Klissberget.

Likaså är polisen intresserad av om någon uppmärksammat någonting på vändplatsen på Regementsvägen på LV5-området i Sundsvall under fredagskvällen. Det var där 33-åringens röda Volvo återfanns.

I lördags lämnade mannens sambo in en polisanmälan om att han var försvunnen. Han hade då senast varit synlig på LV5-området. Polisen sökte då efter mannen med hundar i området i hopp om att finna honom, men det gav inget resultat.

Det var bara hans bil som påträffades där och kvar i den fanns mannens hund som han enligt uppgift alltid hade med sig.

Mannen var känd av polisen sedan tidigare, han har förekommit i narkotika- och våldsrelaterade brott och är dömd vid flera tillfällen för detta.

– Det är troligt att motivet till mordet finns att finna i hans kriminella bakgrund, säger Börje Öhman.