Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

4-2 till Giffarna

GIF Sundsvall inledde matchen piggast och hade ett riktigt bra läge genom Pa Dibba efter bara fyra minuter, skottet från nära håll gick dock över.

Hemmalaget kom i flera farliga anfall, med flera riktigt bra halvchanser, men Dan Sadé gjorde en riktigt bra match i Varbergs mål.

Varberg som tog ledningen efter att Oscar Berglund misslyckats med en utboxning och Modou Barrow lyfte snyggt bollen över den långe keepern.

Repliken kom dock snabbt genom Pa Dibba som på passning från Johan Eklund ryckte sig fri i straffområdet och enkelt la in bollen i Sadés bortre hörn. Varberg såg dock till att gå in i halvtidsvilan med ledning efter att Pierre Tillman säkert satt dit 2-1 på straff.

I den andra halvleken visade GIF att man är ett topplag. Pa Dibba satte dit kvitteringen, Marcus Danielson utökade till 3-2 och Johan Eklund satte punkt med sitt 4-2. De sista tio minuterna spelade hemmalaget endast av matchen och segern var aldrig hotad. Inte hjälpte det att Varbergs skyttekung Gabriel Altemark Vanneryr fick kliva av planen med en skada.

GIF Sundsvall-Varbergs BoIS FC 4-2 (1-2)

Mål, GIF: Pa Dibba 2, Marcus Danielson, Johan Eklund.

Varberg: Modou Barrow, Pierre Tillman.

Domare: Robert Daradic, Helsingborg.