Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

40-åring ska ha slagit yngre man i magen i Fränsta – frias av tingsrätten

En man i 40-årsåldern frias från en påstådd misshandel i Fränsta.
Enligt Sundsvalls tingsrätt finns det för många oklarheter kring fallet.

Annons

Det var i december 2014 i Fränsta som en manlig festbesökare ska ha blivit misshandlad av en man i 40-årsåldern.

Målsägande har under förhör berättat att han under festen har gått in till sovrummet där en vän pratade med 40-åringen. Därefter ska han ha fått ett hårt slag i magen och ett i ansiktet, helt oprovocerat. Männen som satt i rummet ska vi tillfället ha haft en kärleksdispyt över en kvinna som alla tre känner.

Läs också: Kvinna frias från falska anklagelser om barnmisshandel

40-åringen förnekar brott och menar att han inte alls har slagit den yngre mannen. På sin höjd kan han ha stött in i hans axel när de gick förbi varandra under festen. Den tredje mannen säger i förhör att 40-åringen endas utdelade ett "låtsasslag" mot målsägande.

Sundsvalls tingsrätt hävdar att målsägandes beskrivning av misshandeln framstår som överdriven jämfört med övriga uppgifter som kommit fram under utredningen. Eftersom målsägande och den tredje mannen är vänner, samt att den sistnämnda har en dispyt med 40-åringen, kan tingsrätten inte heller utesluta att försvårande uppgifter har lämnats om honom vid förhör.

Läs också: Bortrövad knivskars på skinkorna – nu frias två från människorov

Eftersom det inte står helt klart att slaget ägt rum, samt att det finns andra oklarheter, anser tingsrätten att 40-åringen inte ska dömas för misshandel.

Läs också: Vittnen stöder 25-åringens version – nu frias han från grov misshandel