Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

43-åring misshandlade och låste in sin partner

Efter att den 43-årige mannen misshandlat och låst in sin partner lyckades hon ta sig till sin bil.
Med skruvmejsel och skiftnyckel krossade han hennes bilruta och slängde sig över henne.
Det är ett av de många brotten mannen från Sundsvall döms för.

Annons

I februari började hon packa sina väskor för att lämna honom då han började slänga ut hennes tillhörigheter över golvet och misshandla henne. För att hålla henne kvar tog han även hennes nycklar och mobiltelefon. När hon sedan tog sig ut till bilen följde mannen efter och krossade bilrutan.

Mannen fällde henne till marken när hon försökte springa till en granne för att ringa polisen. Efter en stund fick hon tillbaka sin mobiltelefon och kunde då ringa larmsamtalet.

Under deras förhållande har han vid upprepade tillfällen misshandlat och hotat henne. Under en bilfärd från Sundsvall till Danmark hotade han med att köra av vägen och ta livet av dem för att hon var hungrig. En annan gång kastades hon på sängen så hårt att den ska ha gått sönder.

Deras relation började bra, men 43-åringen förändrades och blev kontrollerande och svartsjuk enligt kvinnan. I vittnesförhör har flera personer uppgett att de sett blåmärken och skador på kvinnans kropp men mannen förnekar att han någonsin ska ha varit våldsam.

Han döms nu till tio månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning och skadegörelse. Mannen är tidigare dömd för bland annat våldtäkt, misshandel, olaga hot och narkotikabrott.