Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

500 döva besökte Sundsvall under helgen

Omkring 500 personer från hela Sverige är under helgen i Sundsvall och deltar i dövas dag under temat vi är olika men lika.

Annons

Lars Nilsson Böös är en av tolv personer som suttit med i kommittén som jobbat med förberedelserna under drygt ett år. Han är nöjd med resultatet.

– Jätte roligt att så många kommer hit till Sundsvall, säger han. Allt har gått över förväntan förutom bidraget från Sundsvalls kommun som var lite snåla.

Arrangör är Medelpads dövas förening som har cirka 150 medlemmar. Det handlar om ett årligt evenemang som flyttar runt till olika platser i landet. I Sundsvall startade arrangemanget under fredagen och avslutas på söndag.

Intresset har varit stort och även många hörande har tagit chansen att besöka utställningen och vissa föreläsningar som hållits i Stadshuset. Bland annat kunde intresserade hörande få lära sig en del grunder i teckenspråk.

Lars Nilsson Böös betonar att det är viktigt att kunna genomföra arrangemanget en gång om året.

– Det betyder mycket att vi kan samlas en gång om året från hela landet.

50 utställare fanns på plats. Vilket är mer än vad arrangörerna räknade med när planeringen startade.

– Vi har allt från utbildning, teknik, hjälpmedel med privata företag och offentliga myndigheter.