Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

500 vinnare i novelltävlingen – nu gör vi bok av era berättelser

Artikel 5 av 9
Skriv!
Visa alla artiklar

En skröna om en röd kamera blev vinnaren i Mittmedias novelltävling.

En välskriven, varm och rolig berättelse med skruvat slut författad av Håkan Klang som ni möter här .

Priset är, förutom ett arvode på 3500 kronor, att texten publiceras på våra sajter, och i 25 tidningar, som upptar en tredjedel av Sveriges yta.

Men det finns inte bara en vinnare i den här novelltävlingen. Ni är många fler. Nära 500 skribenter svarade på vår uppmaning om att skriva en novell och skicka in den till kulturredaktionen. Jag och mina kollegor i juryn har ägnat åtskilliga timmar åt att läsa, kommentera och läsa om era alster.

Vi blev överväldigade av engagemanget och den skrivlust som väcktes. Nostalgiska skildringar från ett Sverige som varit, kärlekssagor, mustiga skrönor och berättelser om sorgliga livsöden. Så vad gör vi av den här textskatten?

Vi samlar den i flera e-böcker som ni kan läsa på våra sajter senare i höst.

Håll utkik!

Fotnot: Jag kommer att ta kontakt med var och en av er som skickat in noveller för att få ert godkännande till en bokpublicering.

Läs mer: Vinnarnovellen: ”Den röda kameran” av Håkan Klang

Håkan Klang vann vår novelltävling – är Sveriges svar på Borges

Juryn om vinnarnovellen: ”Styrkan är den obetalbara humorn”