Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

52-åring döms för en lång rad brott

En stulen borrmaskin, hembränt, ammunition och narkotika. Det var några saker som beslagtogs i 52-åringens hem under sommaren 2015. Nu har domen kommit.

Annons

Det var mellan 2014 och 2015 brotten utfördes och nu döms mannen för sju olika punkter.

Bland annat hittades stöldgods i mannens hem i form av ett elverk och en borrmaskin. Målsägande är ett företag men mannen har påstått att han aldrig tidigare sett elverket och borrmaskinen. Hans uppgifter framstår inte som trovärdiga och därför döms han nu för häleri.

Utöver det döms han för ringa narkotikabrott, ringa dopingbrott, ringa vapenbrott, brott mot vapenlagen, olovlig befattning med sprit och olovlig försäljning av alkohol. Dessa brott bedömdes efter fynd i mannens bostad där man bland annat hittat hembränd sprit, narkotikaklassade plåster och tabletter. Bevis finns för att han har haft ett system för att sälja sprit till vänner som han köpt i Tyskland.

Han är nu dömd till villkorlig dom och tingsrätten anser att det saknas anledning att förena den villkorliga domen med böter.