Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

61 döda i rysk flygkrasch

61 människor har omkommit i en flygolycka i södra Ryssland, enligt myndigheter. Passagerarplanet, en Boeing 737-800 som flögs av Fly Dubai, kraschade vid landning och fattade eld.

Annons

– En Boeing 737 kraschade när det kom in för landning. Det var 61 människor ombord. De är alla döda, säger en talesperson för de lokala myndigheterna till den ryska statliga nyhetsbyrån Tass, enligt AFP.

Tre utlänningar

55 ombord var passagerare och 6 besättningsmän, enligt de lokala myndigheterna. De flesta av passagerarna ombord på planet ska vara ryska medborgare boende i området kring Rostov vid Don. Mycket pekar på att tre utländska medborgare kan ha funnits ombord.

– Tre utlänningar fanns på passagerarlistan, men vi måste kontrollera informationen, säger en myndighetsperson till en lokal tv-kanal.

Piloten ska ha varit tvungen att avbryta ett första landningsförsök av okänd anledning, enligt AFP. Vid det andra försöket ska planet ha missat landningsbanan. Vad som orsakat olyckan är ännu inte bekräftat, men det uppges ha varit dåliga väderförhållanden med försämrad sikt som följd.

Olyckan filmades

Enligt Daily Mail ska flygkraschen ha fångats av en övervakningskamera vid landningsbanan.

Flygplanet ska ha lyft från Dubais internationella flygplats strax före klockan 23, lokal tid, och var beräknat att landa i Rostov vid Don strax innan klockan fyra på natten, uppger tidningen.

Lågprisflygbolaget Fly Dubai startade 2009 och utreder nu vad som hänt flight FZ98.

'Vi utreder olyckan och kommer att meddela när vi har mer information om vad som har hänt", skriver bolaget i ett uttalande på Facebook.

Räddningsarbetare jobbar på platsen och flygplatsen är stängd tills vidare, enligt flera medier.