Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

92 personer döda av covid-19 i Sverige – myndigheternas råd: "Hälsa absolut inte på äldre släktingar över påsken"

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

3000 bekräftade fall, 200 som vårdas eller har vårdats på IVA och 92 dödsfall. Så ser corona-siffrorna ut i Sverige just nu.

TV: Se Expressen TV:s livesändning från myndigheternas pressträff.

För tillfället hålls dagliga presskonferenser med Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter. För tillfället hålls dagliga presskonferenser med Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter.

Statsepidemiolog Anders Tegnell berättade på torsdagen att antalet bekräftade fall i världen är 417 000 (onsdagens siffra var cirka 400 000) och närmare 20 000 döda.

– I Sverige börjar det se ut som att vi kommer in i fasen då det går ganska snabbt uppåt. Nu har vi ett par dagar med rätt mycket ökade antal fall. Vi får se hur det blir de närmsta dagarna, sa Anders Tegnell då.

– Tyvärr ökar det också ganska snabbt i äldregruppen.

Under presskonferensen på fredagen berättade Anders Tegnell att det nu är 92 personer som har dött i Covid-19 i Sverige. Han säger även att det är personer över 80 år som löper störst risk att dö av corona.

– Vi har omkring 3000 bekräftade fall och har drygt 200 personer som har legat eller ligger på IVA, säger Anders Tegnell och fortsätter:

– Vi försöker få smittspridningen att gå så långsamt som möjligt. Vi talar om för folk att man måste stanna hemma om man har symptom – och två dagar efter det. Åk absolut inte och hälsa på äldre släktingar över påsken, säger han.

Texten uppdateras i samband med presskonferensen.

■ Smittskyddsläkaren: Det kan du göra och inte

Myndigheternas vädjan till alla över 70 år – isolera er