Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Abelsson är svår att förstå

Replik på "Vägdammet från dubbdäck dödar" och “Minskad trafik genom centrum ger bättre luft”, ST 13 mars, respektive 28 februari.

Det vore ju inte första gången som Abelsson påstår att trafikstockningar, stillastående trafik, startande och stoppande, köer bakom bussarnas timglas och så vidare inte påverkar luften “nämnvärt”. Vi andra har ju fått lära oss att köra modernt och miljösmart.

Abelsson har nog inte hört talas om de modernare bilarna som stoppar motorn vid stillastående. Till och med biltillverkarna medger att miljön belastas.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Abelsson är verkligen svår att förstå som han formulerar sig. Sedan läser Abelsson miljörapporter och statistik som fan läser Bibeln.

Läs också: Ny metod för att få ned partikelhalten

Den 11/3 kommenterar han en insändare som hänvisar till en rapport från svenska Miljöinstitutet. Där läser man att det inte alls är som Abelsson försöker vinkla till det till. Använder man hans egna ord så lyder det så här. Dubbdäcken har ingen nämnvärd betydelse vad det gäller kronisk bronkit, det kan man läsa själv.

Läs också: Spårtrafik är framtiden

Bäst att läsa själv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel