Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Accelerationsfält – okänd funktion för många Timrå- och Sundsvallsbor

Jag pendlar dagligen mellan Timrå och Sundsvall och ser allt för ofta människor i trafiken som totalt missat meningen med accelerationsfältet vid påfart till motorväg. Meningen med accelerationsfältet är att de fordon som skall ansluta till motorvägen har tid att anpassa sin hastighet till övriga trafikanters, så att de smidigt kan göra sitt filbyte in på motorvägen. Detta innebär då oftast att man bör hålla cirka 110 kilometer i timmen när man byter fil från accelerationsfältet till motorvägen. På så sätt underlättar man för sig själv och tvingar inte andra bilister att tvärnita eller hastigt byta fil bara för att man själv trivs bäst med att köra i 70–80.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag riktar detta inlägg speciellt till dig, herre 60 plus i din blanka silverfärgade Mercedes som en morgon körde ut på E4 södergående vid Timrå kyrka, tvärnitade framför mig, sedan pekade finger då jag, till skillnad från dig, försökte ta mig ut på motorvägen i en hastighet anpassad för ändamålet.

Passaten

Läs även:

Laddplatserna är inte en parkeringsplats – jag ställer mig inte framför pumpen

Chaufförsbristen är en utmaning för samhället

Ni har otur när ni tänker, Trafikverket

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel