Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ace of Base-Jennys tur att berätta sin historia i Så mycket bättre

Jenny Berggren har rest jorden runt som firad stjärna i Ace of Base. Men hennes liv har också haft tunga episoder – något hon inte skyggar för att berätta om i "Så mycket bättre".
– Livet är inte en dans på rosor för någon, säger hon.

Annons

Den här veckan är det Jenny Berggren som står i centrum i TV4:s "Så mycket bättre". Hon beskriver sin dag som "trygg och avslappnad".

– Jag hade ju gått kurs med fem andra, mitt program spelades in näst sist. Det kändes som att det var dags att berätta min historia, säger hon till TT.

Under dagen får artistgänget bland annat ge sig ut och busa på byn och de åker också ut till havs.

– Jag hade väldigt högtflygande planer, jag ville att alla skulle flyga Viggen. Det hade varit jättekul att trycka upp alla i stridsplan, det var så coolt när jag själv fick göra det. Men det var inte riktigt görbart, säger Jenny Berggren.

Men det blir också ett väldigt känslosamt program. Bland annat berättar Jenny Berggren öppenhjärtigt om den uppmärksammade knivattacken på 1990-talet då hon överfölls av stalker i sitt eget hem.

– Jag har inte så stor nytta av att gå runt och älta de här grejerna, men jag tror att mina tråkiga grejer kan bli värdefulla för andra och då blir de också värdefulla för mig. Vad jag har tagit mig i genom och hur jag blev hel igen, det kan någon få nytta av, säger hon.

Jenny Berggren berättar också historien om Ace of Base, popgruppen hon startade med sina syskon Malin och Jonas samt Ulf Ekberg.

Ace of Base slog i genom med dunder och brak i början av 1990-talet tack vare singlar som "The Sign" och "All That She Wants". Gruppen kom att sälja över 30 miljoner album över hela världen och när hon ser tillbaka på den tiden säger hon att "det känns som att det hänt någon annan".

– Ibland när man tittar på scheman som man tagit sig i genom, som andra ser tillbaka på sina pluggperioder där de läst till tentor och mått skit, så tänker man "hur fixade jag det här, hur tog jag mig i genom det?". Jag hade mina studentår fast på höga klackar, det var en kämpatid, säger Jenny Berggren.

Och så tolkas förstås ett gäng Ace of Base-låtar. Jenny Berggren säger att hon blev positivt överraskad av samtliga versioner.

– Var och en satte låten genom sin eget prisma och det kom ut fantastiska färger, helt olika. Det var otroligt kul.