Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ace Wilder tippas upprepa succén: "Jag fokuserar bara på mitt nummer"

På lördag drar Melodifestivalen i gång igen. Vinnaren får representera Sverige i Eurovision och det på hemmaplan sedan Måns Zelmerlöw tog hem hela kalaset förra året.
Molly Sandén som uppträder i Gävle räknas av spelbolag som den stora favoriten – men värsta utmanaren finns i deltävling 1 i Göteborg.
Ace Wilder tippas upprepa succén från senast.

Annons

Med "Busy doin' nothin'" var Ace Wilder snubblande nära att vinna Melodifestivalen 2014 – Sanna Nielsen och låten "Undo" landade på 212 poäng sammanlagt och Ace på 210. Även om vinsten snöpligt uteblev var det en succé för en artist som vid tillfället knappt någon hade hört talas om. I dag är Ace Wilder ett välkänt namn i musiksverige.

– "Busy doin' nothin'" var början på hela min popkarriär. Framgången i Melodifestivalen förändrade hela min värld, säger hon.

I år ställer hon upp med låten "Don't worry".

– Det är en självklar uppföljare till "Busy". Det är en upptempo-låt om att livet inte alltid blir som man tänkt sig – men att det ordnar sig.

Har ditt liv blivit som du tänkt dig?

– Inte alls. När jag var yngre skulle jag erövra hela världen och så blev det ju inte. Men jag tycker det har ordnat upp sig ganska bra, säger Ace med en tydlig vink till sitt nya bidrag.

I pressen och hos spelbolag har det redan börjat spekuleras i vem som kan stå som slutlig vinnare framme i vår. Ace Wilder, som går ut sist i den första deltävlingen i Göteborg, nämns som en av favoriterna. Ska en tro till exempel Unibet, som lanserade sina odds under veckan, så är hon till och med den näst största favoriten. Endast bakom Molly Sandén som uppträder i Gävle i den sista deltävlingen 27 februari.

Bäddat för en snöplig andraplats igen? Ace Wilder väljer att inte lägga något fokus på spekulationerna.

– Jag tänker inte på det där över huvud taget. Man vet aldrig hur det kommer att sluta och mycket kan hända. Jag fokuserar bara på mitt nummer.

Som näst-favorit i hela tävlingen är det inte konstigt att Ace Wilder ses som stor favorit att vinna den första deltävlingen. Värre gick det för Anna Book, med Gävletrojkan Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson och Larry Forsberg som låtskrivare – Unibet trodde på en sistaplats. På torsdagskvällen diskades låten.