Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adde Malmberg ska få Sundsvall att skratta med käften

Säsongspremiär av Skratta med käften är här, och först ut är stand up-legendaren Adde Malmberg. Egentligen jobbar han mest med teater men tar sig ändå tid åt passionen – stand up.

Annons

Hur känns det att komma till Skratta med käften?

– Ja men det känns väl trevligt, jag har varit i Sundsvall många gånger förut så det ska bli kul. Jag håller ju på mest med teater just nu men jag kan inte släppa stand up helt. Det är ju fantastiskt roligt.

Vad är ditt konstigaste minne från karriären?

– Det är ju det som är kul med stand up – man råkar ut för så många konstiga och härliga situationer. Det är svårt att nämna ett, men ofta kommer det med platsen man är på. Jag har bland annat ståuppat på ett flygplan, i en trappa och i en buss och det blir då väldigt speciellt.

Finns det något säkert kort för att få folk att skratta? I så fall vad är det?

– Det finns inga säkra kort. Däremot kan jag genom min erfarenhet scanna en publik eller situation och se vad som kommer att funka eller inte.

Skiljer sig humorn mycket runt om i landet och världen? Anpassar du ditt manus efter vart du ska?

– Jag har inte ståuppat tillräckligt mycket ute i världen för att visa något mönster. Men i Sverige skulle jag säga att humorn är densamma. Skillnader kan det vara runt ämnen, till exempel kör jag inte direkt några tunnelbaneskämt i Sundsvall.

Finns det något man inte får skämta om?

– Jag tycker att man får skämta om allt. Det är en komikers uppdrag att våga och vilja försöka skämta om allt. Komiken är ju det bästa sättet för att släppa ut ångest och rädslor, allt handlar bara om timing. Ibland kanske man inte ska skämta om vissa saker för att det ligger för nära i tiden och att folk inte hunnit bearbetat det än. Andra gånger kanske det är bäst att direkt skämta om något jobbigt som hänt för det då blir är ett sätt att bearbeta allt.

Vem är Sveriges roligaste människa?

– Det varierar från vecka till vecka, jag tycker nog precis som alla andra. Till exempel gillar jag Henrik Dorsin väldigt mycket, men vem gör inte det?

När insåg du att du var rolig?

– Jag har alltid känt att jag är rolig. Det kommer sig naturligt, skrattar han och fortsätter:

– På grund av att jag nu har hållit på så länge så det är svårt att säga en tidpunkt då jag förstod det.

Om du skulle få välja en person som skulle sitta i din publik under en ståupp-show, vem skulle det då vara?

– Det där varierar ju också vecka till vecka, men jag skulle säga någon med makt. Just nu hade det varit roligt att skämta om Margot Wallström och om några veckor kanske det är Stefan Löfven. Men det är alltid roligt att ha någon person med makt i publiken, med dem får man lov att skämta om hur mycket som helst. Samma sak gäller om man gör företagsgig då man kan skämta om chefen – då skrattar alla i publiken som mest.