Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adele berör med äkta känslor

Efter Adele släppte sin singel "Hello" i mitten av oktober är det nog en hel del människor som väntat på hennes tredje album "25". Musikvideon till singeln hade tidigare under veckan 462 miljoner visningar bara på Youtube.

Nu när jag har fått skivan i min hand kan jag konstatera att den visserligen innehåller en hel del bra låtar, men att den inte riktigt når upp till mina höga förväntningar. När den är bra, då är den riktigt bra och gråten är inte långt borta. Däremot finns det några låtar på skivan som jag helst skippar efter bara några genomlyssningar – det förstör helhetsintrycket på en annars kanonbra skiva.

Albumet blir som bäst när Adeles känsliga men kraftfulla stämma får skina ackompanjerad av en gitarr eller ett piano i låtar som "Hello", "When we were young", "Remedy", "All I ask" och "Million years ago". Sistnämnda är enligt mig albumets bästa låt, strax efter singeln "Hello".

Skivans tema är på något sätt uppfriskande då låttexterna ger ett moget intryck. Majoriteten av låtarna handlar så klart om kärlek eller någon slags nostalgi, men det känns äkta. När Adele sjunger om att hon saknar sina vänner i "Million years ago" tror jag på henne. Det är nämligen en känsla de flesta som går in i vuxenlivet troligen känner när man ser tillbaka på tiden som har varit. Låten träffade i alla fall mig rakt i hjärtat.

Det är just texterna som är skivans styrka då Adele lyckas närma sig lyssnaren. Hon visar att det finns allmänmänsklig sorg som vi alla kan känna, oavsett bakgrund eller karriär.

Artist: Adele

Album: "25"

Genre: Soul/pop

Bolag: PGM/Xl recordings

Betyg: 3/5