Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adele stor vinnare vid Brit Awards – se hela galan här

Det blev storslam för Adele vid årets Brit Awards. Sångerskan tog hem de tunga priserna årets brittiska singel, årets brittiska kvinnliga soloartist och årets brittiska album.
Coldplay prisades för årets brittiska grupp – vilket gör bandet historiskt.

Annons

Hon var på förhand tippad att bli Brit Awards, Storbritanniens motsvarighet till Grammisgalan, stora vinnare på onsdagskvällen. Och skrällarna uteblev – Adele kammade hem de tunga priserna årets brittiska kvinnliga soloartist, årets brittiska album och årets brittiska singel för "Hello".

Dessutom prisades hon med Brits Global Success Award.

– Att komma tillbaka efter att ha varit borta så länge och bli så varmt mottagen betyder mycket, sade Adele i ett emotionellt tacktal, skriver BBC.

I talet passade hon även på att visa sitt stöd för popstjärnan Kesha, som anklagar producenten och låtskrivaren Dr Luke för att ha misshandlat och förgripit sig på henne under de tio år som de jobbade tillsammans.

På galan, som hölls i O2 Arena i London, vann Coldplay pris för årets brittiska grupp _ vilket gör dem till Brit Awards mest framgångsrika band genom tiderna.

Justin Bieber prisades för årets internationella manliga soloartist, James Bay för årets brittiska manliga soloartist och Tame Impala kammade hem statyetten för årets internationella grupp.

David Bowie, som gick bort tidigare i år, hedrades med Brits Icon Award.

– Han var själva definitionen och förkroppsligandet av det singulära ordet "ikon", sade skådespelaren Gary Oldman som mottog priset åt Bowies familj.

Christoffer Urborn/TT