Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adele tacklar höga förväntningar

Först var det sagt att det skulle komma 2013, sedan 2014. Nu är Adeles emotsedda tredje album "25" äntligen här _ fyra år, en Bond-låt och ett barn senare.
– Jag är 60 procent förväntansfull, 40 procent livrädd. Jag vill inte ha för höga förhoppningar, säger Adele i en stor intervju med den brittiska tidningen The Guardian.

Förhoppningarna har haft både tid och anledning att växa. Adeles förra album "21" från 2011 blev århundradets succé, med hitlåtar som "Someone like you", sju Grammys och 30 miljoner sålda exemplar.

– Det var överväldigande, säger Adele.

Bakom dröjsmålet finns flera orsaker, från barnafödsel till prestationsångest. Sångerskan, inte längre 25, har behövt vänja sig vid ett liv som kändis, där folk tystnar när hon kliver in i ett rum och hon inte längre får sköta sitt eget Twitterkonto efter ett par fadäser där alkohol blandats med sociala medier.

2014 var "25" i princip färdigt, när Adele bestämde sig för att slopa hälften av låtarna eftersom de inte kändes rätt. Drygt ett år senare är det här, och fansens nyfikenhet har smittat av sig. Singeln "Hello" har toppat listorna och en version av albumet läckte, men plockades snabbt bort, tidigare i veckan.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Tina Mehrafzoon, programledare för Musikguiden i P3, lyfter upp Adeles röst och universella teman som de främsta anledningarna till folks Adele-sug.

– Hon sjunger om hjärta och smärta på ett sätt som många kan känna igen sig i, säger hon.

Men trots att Adele till "25" har värvat nya, spännande samarbetspartners som Max Martin riskerar hon att upprepa sig själv, påpekar Mehrafzoon, eftersom hon fortfarande skriver om nostalgi och gamla ex.

"Känslobägarna svämmar över", intygar Expressen, som ger albumet fyra getingar, medan brittiska The Telegraph menar att "pop blir inte mer perfekt än så här".

Läs även:

Skivrecension: Adele berör med äkta känslor

Adele slår rekord – sålde över 1 miljon nedladdningar på en vecka

TV: Här är den nya omtalade musikvideon av Adele